torsdag den 30. oktober 2014

1, 2, 3 undervis! Pt. 2

Denne gang var det min anden praktikpartners tur til at stå for en undervisningssekvens. Hun skulle stå for undervisningen i 7.klasse dansk.
Ligesom den første undervisning, hvor vi stod for undervisningen, skulle jeg selv og min praktikpartner observere denne undervisningen og give feedback.

Artikel eleverne arbejde med.
Min praktikpartner startede undervisningen med, at præsentere det emne de skulle i gang med – nyhedskriterier[1]. Herefter udleverede hun en artikel[2], hvor de skulle udpege de fem nyhedskriterier hun havde fortalt om – aktualitet, væsentlighed, identifikation, sensation og konflikt. Da eleverne havde fået tid til dette opsamlede hun i plenum, for at hører hvad de havde fundet ud af. Efter dette bad hun dem om at finde en sportsartikel, da de ofte indebærer alle nyhedskriterierne. Endnu en gang bad hun dem om at finde kriterierne. Hun sluttede undervisningen af med, at opsamle hvad eleverne havde fundet ud af.

Min praktikpartner havde fra starten styr på hvad hun ville med undervisningen og hvad dets mål var. Desværre fik hun ikke gjort dette klart for eleverne, hvilket medførte lidt forvirring. Selvom eleverne ikke helt forstod formålet, forstod de selve opgaven, da min praktikpartner var klar og tydelig i hendes formidling. De stolede på hende og hørte efter. Når hun udspurgte eleverne om de forskellige kriterier, forsøgte hun at få eleverne til at uddybe deres svar via hjælpespørgsmål som ”hvorfor?”.  Disse hjælpespørgsmål var ligeledes også med til at give en god samtale mellem elev og lærer. Min praktikpartners undervisning gjorde det klart, at det er vigtigt at man er kort og præcis i sin formulering - det skal være nemt for eleverne at forstå. Udover dette viste hendes undervisning også, at hvis man har en attitude som viser, at dette har man styr på og de ikke kan narre en, så forekommer der automatisk en bedre ro og atmosfære. Udover dette viste hendes undervisning også, at multimodale medier sagens kan fungere i en undervisning, uden det nødvendigvis skaber uro. Det fungerede fint, da eleverne skulle finde deres egen artikel. Det skal samtidig nævnes, at den første artikel eleverne skulle arbejde med var printet på papirform. Denne papirform betød, at computeren ikke nødvendigvis skulle være tændt, da alt de skulle bruge havde de. 
Det kan altså konkluderes ud fra denne undervisning/observation, at en lærer som har styr på sine ting er den bedste autoritet. Samtidig kan det konkluderes, at eleverne har brug for klare mål for ikke at føle sig forvirret. Til sidst kan det konkluderes, at multimodale medier sagens kan benyttes uden at de fremstår som irritationsfaktorer for læreren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar